Denna Balsamvinäger från Modena I.G.P – 12 År har en tjock konsistens, mörk och lysande, dess smak är intensiv och aromatisk.
Balsamvinäger från Modena I.G.P – 12 År produceras i vinägerfabriken på gården Acetaia Terra del Tuono i en liten stad i norra italienska regionen Reggio Emilia. Acetiaia Terra del Tuono har producerat balsamico sedan 1892.
Företagets grundare har valt Corticella som den idealiska platsen för produktion av våra specialiteter, efter att ha noggrant utvärderat området.
Druvorna för vår Acetaia produceras vid foten av kullarna, i den tunna landremsan mellan Secchia och Tresinaro, är faktiskt väldigt speciell och området är varmt om somrarna, medan vintrarna är mycket kalla och fuktiga. Det gör det till ett speciellt mikroklimat och de idealiska förhållandena för oxidation och sommaravdunstning av balsamvinäger.
Hela produktionsprocessen utförs helt inom företaget med egna druvor och egen produktion. De olika sorter som utgör blandningen: Trebbiano, Occhio di Gatto, Marzemino, Spergola; bland de olika typerna av Lambrusco-druvor har vi Marani, Salamino, Maestri och Grasparossa.
Kent –
Denna vinäger har en fyllig smak. Balansen mellan syra och sötma är perfekt.
Sara (verifierad ägare) –
Jag blev så glad, när jag för ngt år sedan, upptäckte att det fanns en återförsäljare av just min favoritvinäger! Den som jag smakade för första gången, efter en rundvisning för knappt 10 år sedan, på gården i Italien där den tillverkas. Jag har den till allt möjligt! Den har en bra karaktär, men är ändå så mild att man nästan skulle kunna dricka den.